Омладински пројекат Волонтеризам у ђачком кутку

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; учествовање у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време и/или организовање активности за младе у тим просторима; учествовање у акцијама заштите животне средине; промовисања здравих и безбедних стилова живота
kreativnamldost 1Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Млади из целе вароши Мионица проводили су доста времена у простору између школских дворишта дружећи се и играјући фудбал, а  остављали су иза себе велике количине смећа и разног отпада због недостатка канти за смеће али и ниског нивоа свести о заштити животне средине. Поред тога наведени простор није имао наткривени део где би млади могли да седе и проводе своје слободно време или мобилијар да се тај простор користи у друге сврхе.
Реализацијом пројекта обезбеђен је наткривени део изнад клупа и столова, постављене су корпе за отпад, еколошке поруке на таблама са циљем очувања наведеног простора али и заштите животне средине уопштено и засађено је зеленило са циљем оплемењавања наведеног простора.    
kreativnamldost 11Опис активности:
Пројекат се бавио  уређењем и оплемењавањем простора између дворишта средње школе „Мионица“ и основне школе „Милан Ракић“ и прикупњањем помоћи за поплавњено становништво и ученике са подручја општине Мионица. Поред тога спроводен је низ едукација и активности са циљем заштите животне средине и подизања свести младих људи на тему екологије.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова