Омладински пројекат Гол за Србију

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе; промовисања здравих и безбедних стилова живота
download 1Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
У Новом Саду нема довољно спортских активности које би окупиле већи број младих са циљем да се промовише здрав начин живота и друштвени aктивизам. У последње време повећан је број случајева малолетничке деликвенције, све више младих пати од болести зависности и постоји одсуство такмичарског духа и жеље за бављењем спортом што је последица недостатка спортских активности.
Општина Трстеник је у мајским поплавама претрпела штету у износу од 545 милиона динара и остала без изворишта пијаће воде.  Поплављено је више од 3.000 хектара пољопривредног земљишта, а 127 објеката је претрпело озбиљну штету која у грађевинском смислу износи око 27 милиона динара.  Причињена штета у путној инфраструктури у висино од око 40 милиона динара, док највећи проблем представља санирање поплављених акумулационих језета за шта ће бити потребно око 85 милиона динара (информације добијене истраживањем на интернету).    
downloadОпис активности:
„Гол за Србију“ је дводневни хуманитарни турнир у фудбалу у оквиру ког су прикупљена новчана средства  донирана општина Трстеник  која је тешко страдала током мајских поплава. Пројекат промовише здрав и безбедан стил живота, хуманост и солидарност код младих, једнаке шансе за све младе и посебно солидарноста са грађанима који су погођени поплавама у мају у Србији.  Учесници су били различитих годишта – од 1980. до 2001. Такође, пројекат промовише мултикултуралност, с обзиром на то да су учесници били различитих националности – Шпанци, Грци, Словенци, Пољаци, Немци, Аустријанци, Роми, Срби, Мађари, Хрвати.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова