Омладински пројекат Рециклажни кондомат

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; учествовање у акцијама заштите животне средине; промовисања здравих и безбедних стилова живота
 
Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
У разговору са вршњацима као и старијима тим ове неформалне групе  дошао је  до закључка да је недовољна информисаност о важности  заштите од полно преносивих инфекција, а чији је број оболелих све већи. Притом нешто више од 50% младих се стиди да купи презерватив у апотекама и радњама где се продаје. Такође, мала је свест о важности заштите животне средине, начинима заштите као и могућностима рециклаже. У локалној заједници нису постављене канте за сортирање рециклажног отпада, већ отпад иде на градску депонију.
Недовољно знање о обновљивим изворима енергије, врстама, начинима коришћења и могућностима, што доприноси нерационалном коришћењу електричне енергије.    
 
Опис активности:
Рециклажни кондомат- аутомат служи за прикупљање пластичне и алуминијумске амбалаже, који корисника који убаци пластичну флашу награђује презервативом. Аутомат је енергетски аутономан, има сопствено напајање преко соларних панела.Могуће је коришћење на разним манифестацијама.
Циљ пројекта:
-подизање свести младих о превентивној заштити од полно преносивих инфекција
-значај прикупљања и рециклаже алуминијумске и пластичне амбалаже у заштити животне средине
-промовисање обновљивих извора енергије
-промовисање солидарности и хуманости.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова