Боровчанин и престолонаследник Норвешке Хокон са младим талентима

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин искористио је учешће на панел дискусији за Теленоров Самит младих да престолонаследника Норвешке Магнуса Хокона упозна са активностима Министарства омладине и спорта на обезбеђивању услова за бољи живот младих у Србији. Престолонаследник Хокон поздравио је активности државе и похвалио креативност младих.

Државни секретар Боровчанин и престолонаследник Норвешке Магнус Хокон учествовали су на панел дискусији поводом селекције најбољих кандидата који ће представљати Србију на Теленоровом Самиту младих у Ослу почетком децембра.

Норвешки принц подржао је настојања Боровчанина да се створе услови да млади Србије добију посао, као и могућност да се осамостале, заснују породице, организују слободно време, путују и уживају у младости попут вршњака из земаља Европске уније.

На панелу на коме су учествовали и генерални директор Теленора Уве Фредхајм, државни секретар Министарства трговине и финансија Норвешке Дилек Аyхан и Петар Корда, прошлогодишњи представник Србије на Самиту младих, Боровчанин је истакао да се залаже да се вреднују рад, резултати, активизам и знање и да то буду једини критеријуми, како би се и сами млади активирали и повратили поверење у државу.

„Радује ме што је овај панел окупио изузетно важне партнере Министарства – вас младе, али и колеге из Краљевине Норвешке са којима смо остварили одличну сарадњу, како у области омладине и спорта, тако и преко Фонда за младе таленте“, нагласио је Боровчанин и подсетио на неке од заједничких пројеката који су унапредили положај младих – изградњу мини пич терена за различите спортске активности, подстицање здравих стилова живота, самозапошљавање и омладинско предузетништво…

Он је додао и да је Фонд за младе таленте до сада доделио 33 стипендије за студије у Норвешкој, те да је остварена одлична сарадња са Теленором у склопу које је троје стипендиста добило посао, две студенткиње са инвалидитетом финансијску подршку, а бројни ученици средњих школа поклоне за успехе на домаћим и међународним такмичењима.

Државни секретар се посебно обратио учесницима конкурса, мотивишићи их да допринесу друштвеним променама које ће Србију учинити бољим местом за живот.

„Министарство омладине и спорта у вама види значајне актере промена и верујем да поседујете енергију, знање и страст неопходну да наше друштво учинимо бољим“, закључио је Боровчанин.

Двоје изабраних представника Србије учествоваће на глобалном Самиту младих, који ће 9 – 11. децембра у Ослу окупити 28 учесника из 14 земаља. Такође, присуствоваће и бројним свечаностима поводом доделе Нобелове награде за мир.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова