Удовичић у НИС-у: Сарадња с успешним компанијама – шанса за запошљавање младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и генерални директор НИС-а Кирил Кравченко разговарали су данас о могућностима за  запошљавање младих стручњака који су тренутно на студијама на програмима од интереса за НИС.

Министар Удовичић је истакао да је незапосленост младих један од највећих проблема са којима се Србија суочава.

„Влада Србије је запошљавање младих поставила међу своје приоритете, а Министарство омладине и спорта успоставља сарадњу с најуспешнијим компанијама које послују у нашој земљи, како бисмо младима отворили пут до првог посла. У директним контактима с привредом желимо да осмислимо програме који ће резултирати повећањем запослености младих, да омогућимо обуке младих  за дефицитарна занимања, као и спајање младих стручњака с компанијама, попут НИС-а, у којима ће моћи да направе своје прве професионалне кораке, покажу своје вештине, докажу се и крену са грађењем каријере“, рекао је министар омладине и спорта који је данас у НИС-у посетио стипендисте Фонда за младе таленте који обављају праксу у тој компанији.

Модел сарадње који имају Министарство омладине и спорта и компанија НИС је доказ да када се успоставе прави односи с привредом запошљавање младих није нерешив проблем. Наиме, у претходном периоду, у НИС-у је посао заслужило 34 државних стипендиста Фонда за младе таленте, који су најбољи студенти у Србији.

„Ми и Министарство омладине и спорта имамо исте вредности, па је компанија НИС до сада запослила више од 600 младих и талентованих људи. Пример наше добре сарадње је то да више од 30 стипендиста Фонда за младе таленте данас ради у НИС-у. Осим тога, кроз наше програме, ми промовишемо и спорт и спортске вредности у нашој компанији“, рекао је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

Вања Удовичић захвалио је компанији НИС и њеном генералном директору Кирилу Кравченку што су препознали значај улагања у младе и што имају слуха за наше најбоље студенте и дају им шансу за прве професионалне кораке.

Министар је захвалио НИС-у и на улагањима ове компаније у српски спорт.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова