Одржан округли сто у Врању поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

У великој сали Скупштине Града Врања у организацији Министарства омладине и спорта и удружења Генаратор а у сарадњи са канцеларијом за младе из Врања и Народног парламента из Лесковца одржан је кругли сто на коме је био разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Националном стратегијом за младе се уређује: активно учешће младих у друштвеном животу, обезбеђивање остваривања права младих на једнаке шансе, информисање младих, подстицање и вредновање толеранције, демократије, изузетних постигнућа младих, подстицање и развијање формалног и неформалног образовања, подстицање и стимулисање запошљавања и самозапошљавања младих и омладинског предузетништва, унапређивање безбедности младих, одрживог развоја и здраве животне средине, очување и унапређивање здравља младих и друге активности и области од значаја за младе.

Скупу су присуствовали представници Министарства омладине и спорта  - шеф одсека за стратешке послове Александар Воштић и саветник у сектору за омладину Ђуро Блануша, као и представници локалне самопуправе, школа и других институција и око 150 младих, представника омладинских организација, канцеларија за младе, ђачких и студентских парламената из Пчињског и Јабчаничког округа.

vranje2

После уводног излагања представника Ресурс центра присутнима се обратио заменик градоначелника Града Врања Драгољуб Стевановић који је поздравио све присутне и пружио пуну подршку у изради Националне стратегије за младе. После презентације новог предлога нацрта кренуло се у дискусију где си млади врло активно учествовали. Највише пажње посвећено је питањима неформалног образовања, спорта, формирању националне агенције, младима из осетљивих група и запошљавању младих.

Представници Министарства омладине и спорта су на крају обећали су да ће при изради Националне стратегије за младе обратити пажњу на области о којима се на овом  округлом столу дискутовало.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова