Одржан округли сто у Зрењанину поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

Данас је у Зрењанину, у хотелу Војводина у организацији Министарства омладине и спорта, Центра за развој цивилног друштва и Иницијатива младих Опова одржан округли сто на коме је разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Како би се омогућило укључивање што шире јавности у наведени процес, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, током октобра, организује низ округлих на којима ће бити разматран први радни Нацрт нове стратегије.

Округлом столу је присуствовало 85 представника локалних власти, удружења, ђачких парламената, канцеларија за младе, привредних субјеката, медија, стручне јавности, младихузраста од 15 до 30 година из Средњобанатског и Јужнобанатског округа, затим представници Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин, државни секретар и Ђуро Блануша, саветник у Сектору за омладину, као и Алиса Халак из Центра за развој цивилног друштва и Милош Марков из Иницијатива младих Опова.

zrenjanin1

С обзиром на то да постојећа Национална стратегија за младе („Сл. гласник РС”, бр. 55/08) и Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2009. до 2014. године ("Сл. гласник РС", бр. 7/09) истичу крајем 2014. године, као и на то да је одредбама Закона о младима („Сл. гласник РС”, број 50/11) предвиђено да се стратегија за младе доноси на десет година Министарство омладине и спорта у мају 2014. године започело је процес израде нове стратегије и акционог плана. За потребе израде стратегије Влада РС је у јулу формирала и Радну групу за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Aкционог плана за њено спровођење ("Сл. гласник РС", бр. 81/2014) која ће израдити први радни нацрт нове стратегије и акционог плана. Према плану израде за октобар 2014. године планирано је одржавање низа округлих столова широм Србије како би у сам процес били укључени сви релевантни актери омладинске политике.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова