Одржан округли сто у Бору поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

Данас је у Бору у Великој сали Дома културе у организацији Министарства омладине и спорта и ресурс центра за борски и зајечарски округ – Асоцијација за развој општине Бор и Тимочки омладински центар, одржан округли сто на коме је разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Како би се омогућило укључивање што шире јавности у наведени процес, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, током октобра, организује низ округлих на којима ће бити разматран први радни Нацрт нове стратегије.

Округлoм столy је присуствовало 130 представника локалних власти, удружења, ђачких парламената, канцеларија за младе, студентских организација, привредних субјеката, медија, стручне јавности, младихузраста од 15 до 30 година из борског и зајечарског округа, као и Г-ђа Снежана Клашња - помоћник министра испред Министартсва омладине и спорта и Г-ђа Маријана Трнинић сарадница из одсека за сарадњу са канцеларијама за младе и удружењима, извршни директор Асоцијације за развој општине Бор Миодраг Милошевић  координатори програма за борски и зајечарски округ, Марија Пешић и Иван Живковић.  

zajecar2

С обзиром на то да постојећа Национална стратегија за младе („Сл. гласник РС”, бр. 55/08) и Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2009. до 2014. године ("Сл. гласник РС", бр. 7/09) истичу крајем 2014. године, као и на то да је одредбама Закона о младима („Сл. гласник РС”, број 50/11) предвиђено да се стратегија за младе доноси на десет година Министарство омладине и спорта у мају 2014. године започело је процес израде нове стратегије и акционог плана. За потребе израде стратегије Влада РС је у јулу формирала и Радну групу за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Aкционог плана за њено спровођење ("Сл. гласник РС", бр. 81/2014) која ће израдити први радни нацрт нове стратегије и акционог плана. Према плану израде за октобар 2014. године планирано је одржавање низа округлих столова широм Србије како би у сам процес били укључени сви релевантни актери омладинске политике.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова