Одржан округли сто у Новом Пазару поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

Данас је у Новом Пазару у организацији Министарства омладине и спорта и Центра за развојну политику и сарадњу одржан округли сто на коме је разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Како би се омогућило укључивање што шире јавности у наведени процес, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, током октобра, организује низ округлих на којима ће бити разматран први радни Нацрт нове стратегије.

Округлим столовима је присуствовало 87 представника локалних власти, удружења, ђачких парламената, канцеларија за младе, студентских организација, привредних субјеката, медија, стручне јавности, младихузраста од 15 до 30 година из Рашког округа као и Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству омладине и спорта и Весна Видојевић, самостални саветник у Министартсву омладине и спорта.

raska2

С обзиром на то да постојећа Национална стратегија за младе („Сл. гласник РС”, бр. 55/08) и Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2009. до 2014. године ("Сл. гласник РС", бр. 7/09) истичу крајем 2014. године, као и на то да је одредбама Закона о младима („Сл. гласник РС”, број 50/11) предвиђено да се стратегија за младе доноси на десет година Министарство омладине и спорта у мају 2014. године започело је процес израде нове стратегије и акционог плана. За потребе израде стратегије Влада РС је у јулу формирала и Радну групу за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Aкционог плана за њено спровођење ("Сл. гласник РС", бр. 81/2014) која ће израдити први радни нацрт нове стратегије и акционог плана. Према плану израде за октобар 2014. године планирано је одржавање низа округлих столова широм Србије како би у сам процес били укључени сви релевантни актери омладинске политике.

Центар за развојну политику и сарадњу захваљује градоначелнику др Меху Махмутовићу за учешчу на округлом столу, члану градског већа за сарадњу са цивилним друтвом Сеадетину Мујезиновићу, директору Културног центра Хусеину Мемићу, представнику Мисије ОЕБС Марију Барфусу, представницима Националне службе за запошљавање, студентским и ђачким парламентима, Канцеларијама за младе из Рашког округа, невладиним организацијама и осталој широј јавнности. 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова