Одржан округли сто у Новом Саду поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

Данас је у Новом Саду, у Културном центру Новог Сада, у организацији Министарства омладине и спорта и Ресурс центра за Јужнобачки округ – Новосадског хуманитарног центра и Ресурс центра за Западнобачки округ – Сомборског едукативног центра, одржан округли сто на коме је разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Како би се омогућило укључивање што шире јавности у наведени процес, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, током октобра, организује низ округлих столова на којима ће бити разматран први радни Нацрт нове стратегије.

Округлoм столу у Новом Саду је присуствовало 86 представника локалних власти, удружења, ђачких парламената, канцеларија за младе, студентских организација, привредних субјеката, медија, стручне јавности, младихузраста од 15 до 30 година из Јужнобачког и Западнобачког округа, као и државни секретар за омладину Ненад Боровчанин, Срђан Влашкалић испред Сомборског едукатиног центра и Добрила Пејин, као представница Новосадског хуманитарног центра.

ns2

С обзиром на то да постојећа Национална стратегија за младе („Сл. гласник РС”, бр. 55/08) и Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2009. до 2014. године ("Сл. гласник РС", бр. 7/09) истичу крајем 2014. године, као и на то да је одредбама Закона о младима („Сл. гласник РС”, број 50/11) предвиђено да се стратегија за младе доноси на десет година Министарство омладине и спорта у мају 2014. године започело је процес израде нове стратегије и акционог плана. За потребе израде стратегије Влада РС је у јулу формирала и Радну групу за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Aкционог плана за њено спровођење ("Сл. гласник РС", бр. 81/2014) која ће израдити први радни нацрт нове стратегије и акционог плана. Према плану израде за октобар 2014. године планирано је одржавање низа округлих столова широм Србије како би у сам процес били укључени сви релевантни актери омладинске политике.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова