Одржан округли сто у Суботици поводом разматрања првог Нацрта нове Националне стратегије за младе

У петак, 03.10.2014. године, је у Суботици у просторијама Градске куће у организацији Министарства омладине и спорта, Независне Омладинске Организације „АCTIVE“ из Чоке и Асоцијације за развој општине Бачка Топола одржан округли сто на коме је разматран први радни Нацрт Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Како би се омогућило укључивање што шире јавности у наведени процес, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, током октобра, организује низ округлих столова на којима ће бити разматран први радни Нацрт нове стратегије.

Округлом столу је присуствовало око 160 представника локалних власти, удружења, ђачких парламената, канцеларија за младе, студентских организација, привредних субјеката, медија, стручне јавности, младихузраста од 15 до 30 година из Севернобанатског и Севернобачког округа, као и Ненад Боровчанин (државни секретар Министарства омладине и спорта), представници Независне Омладинске Организације „АCTIVE“ из Чоке и Асоцијације за развој општине Бачка Топола.

subotica2

С обзиром на то да постојећа Национална стратегија за младе („Сл. гласник РС”, бр. 55/08) и Акциони план за спровођење Националне стратегије за младе за период од 2009. до 2014. године ("Сл. гласник РС", бр. 7/09) истичу крајем 2014. године, као и на то да је одредбама Закона о младима („Сл. гласник РС”, број 50/11) предвиђено да се стратегија за младе доноси на десет година Министарство омладине и спорта у мају 2014. године започело је процес израде нове стратегије и акционог плана. За потребе израде стратегије Влада РС је у јулу формирала и Радну групу за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и Aкционог плана за њено спровођење ("Сл. гласник РС", бр. 81/2014) која ће израдити први радни нацрт нове стратегије и акционог плана. Према плану израде за октобар 2014. године планирано је одржавање низа округлих столова широм Србије како би у сам процес били укључени сви релевантни актери омладинске политике.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 285 гостију и нема пријављених чланова