Одржана летња ОССИлација 2014

Помоћник министра Снежана Клашња присуствовала је традиционалном  летњем окупљању Организације српских студената у иностранству Летња ОССИлација 2014 године, које је одржано  у Старом Двору.

Тема овогодишње манифестације је била Успешни повратници у Србију.

Након читања поздравне речи генералног секретара САНУ проф. др Димитрија Стефановића  и уводног обраћања Александра Васиљевића председника ОССИ,  троје ОССИјеваца – др Златко Бодрожић, научни сарадник Филозофског факултета БУ, Ана Ранитовић, предавач и докторант на Оксфорду и Александар Протић, федерални саветник Унеско федерације са  Сорбоне – изложили су примере добре праксе али и изазове са којима се суочавају млади из дијаспоре који желе да се врате у Србију и у њој уложе своје знање и капитал.

Награду „ОССИјевац године“ добила је Исидора Мандић, ОСИИ координатор за дизајн док, је награда „ОССИ пријатељ године“ додељена Драгомиру Петронијевићу из Градског секретаријата за спорт и омладину.

ОССИлација се организује сваких шест месеци, лети и зими, у време када је највећи број чланова организације у земљи. Један од циљева ОССИлације је да се шира јавност упозна са нашим радом и достигнућима. Гости догађаја су веома угледне личности привредне, политичке и јавне сцене Србије, студенти и пријатељи ОССИja.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 166 гостију и нема пријављених чланова