Камп "(Ре)акција"

Удружење Добри људи, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, организује у Ваљеву од 8. до 19. августа, међународни волонтерски камп са циљем прикупљања и прављења намештаја за поплављена домаћинства током маја месеца ове године. Поред волонтера из Србије и Ваљева, свој допринос у санирању последица поплаве пружиће шест младих људи из Француске, Италије, Грчке и Немачке.

"Ваљевци имају прилику још једном да покажу своје велико срце. Велики број наших суграђана има столове, столице, кревете, ормане који им више нису потребни, а ово је лепа прилика да свој намештај поклоне људима којима је водена стихија уништила домаћинства. Сав прикупљен намештај биће дониран домаћинствима у колубарском округу, а жеља нам је и да део намештаја пошаљемо у Обреновац. Од 1. до 17. августа, сваким даном од 15 до 18 часова, позивом на број 060/505-8-606 или путем СМС поруке наши суграђани могу да нас обавесте да имају намештај који би поклонили поплављеним домаћинствима, а ми ћемо их контактирати током трајања кампа и исти преузети од њих. Потребно је само навести адресу на којој се ствари налазе и врсту и количину намештаја коју грађани желе да донирају. Битно је да је намештај исправан и да текстил није поцепан, да би људи без већих улагања могли да га користе ", каже Душан Перић, организатор кампа и председник удружења Добри људи.

reAkcija1

Ваљевски волонтерски камп одржава се у кући Друштва истраживача Владимир Мандић Манда, а реализује се у оквиру програма "Млади су закон", који се спроводи уз подршку Министарства омладине и спорта, а у партнерству са одабраним ресурс центрима по окрузима Србије. Велики допринос реализацији радних кампова ове године дали су и Млади истраживачи Србије, као највећи волонтерски сервис у земљи.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова