257 омладинских волонтерских пројеката из 25 округа Србије промовисаће хуманост кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН током 2014. године

Пету годину за редом, Министарство омладине и спорта у сарадњи са Ресурс центрима у 25 округа Србије подржаће реализацију омладинских волонтерских пројеката кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН. Ове године, 257волонтерска група широм Србије имаће прилику да промовише солидарност и хуманост, помаже у акцијама санације последица поплава, уређује своје место и ствара услове за квалитетно провођење слободног времена младих, учествује у акцијама заштите животне средине, промовише међугенерацијску сарадњу, разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе,промовише здраве и безбедне стилове живота, подстиче предузетнички дух код младих. Омладински волонтерски пројекти биће финансирани у износу од скоро 15,5 милиона динара.

С’ обзиром на природну катастрофу која је задесила Србију и потребе санације последица полава ове године, посебан акценат ове године ће бити на активностима омладинских пројеката који имају хуманитарни карактер.

Предлогом Комисија Ресурс центара, у чијем саставу су, поред представника Ресурс центара, били и представници канцеларија за младе, представници медија, локалних институција и удружења, на основу 440 пристиглих предлога пројеката удружења младих/неформалних омладинских група из сваког округа, изабрани су омладински волонтерски пројекти који ће бити финансирани. Пројекти ће бити реализовани у периоду 12. август – 1. новембар 2014. године, а у оквиру  обележавања Међународног дана волонтера, 5. децембра најуспешнијим волонтерским иницијативама ће бити додељене и награде.

Имајући у виду улогу и огроман допринос омладине у свим активностима Републике Србије у  помоћи становништву и подручјима угроженим мајским поплавама, као и настојање Министарства омладине и спорта да у сарадњи са партнерима и младима пружи свој допринос у санацији, подстицању активизма, волонтеризма и хуманости код младих, ове године програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је прилагођен насталој ситуацији.

Све информације о омладинским волонтерским пројектима и волонтерским камповима/акцијама које имају за циљ побољшање друштвеног живота оштећеног становништва, најпре младих, након поплава, решавање проблема или потреба у локалним заједницама, можете пратити на омладинском порталу http://www.mos.gov.rs/mladisuzakon.

Министарство омладине и спорта је још 2010. године покренуло овај програм у сарадњи са Ресурс центрима по окрузима Србије у циљу подстицања активизма и волонтеризма младих на локалном нивоу. Заједно са новоодабраним пројектима у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, финансирана су 930омладинска волонтерска пројекта у износу од скоро 65,5 милиона динара. Програм је омогућио и да више од 1400 различитих удружења младих и неформалних удружења младих прође обуку за писање пројеката и управљање пројектним циклусом. Ова иницијатива, важан је допринос реализацији Нациноналне стратегије за младе и у складу је са Законом о младима.

Министарство омладине и спорта и Ресурс центри честитају свим удружењима младих /неформалним омладинским групама чији ће омладински пројекти бити финансирани и желе успешну реализацију пројеката!

Преглед резултата конкурса по окрузима

 

Назив носиоца пројекта  Назив округа  Лого
Удружење грађана за демократију и грађанско образовање "Грађанске иницијативе" Београдски округ  LogoMSZ222
Асоцијација за развој општине Бор Борски округ  LogoMSZ222
Удружење грађана Шанса Браничевски округ   LogoMSZ222
Тимочки омладински центар Зајечарски округ LogoMSZ222
Сомборски едукативни центар Западнобачки округ LogoMSZ222
Удружење "Ужички центар за људска права
и демократију"
Златиборски округ LogoMSZ222
Удружење "Народни парламент" Јабланички округ LogoMSZ222
Иницијативе младих Опово Јужнобанатски округ LogoMSZ222
Новосадски хуманитарни центар Јужнобачки округ LogoMSZ222
Добри људи Колубарски округ  LogoMSZ222
УГ Светионик Мачвански округ LogoMSZ222
Удружење "Форум цивилне акције ФОРЦА" Моравички округ  LogoMSZ222
Центар за развој грађанског друштва PROTECTA
Нишавски округ LogoMSZ222
Удружење грађана "Визија" Пирот Пиротски округ LogoMSZ222
Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац Подунавски округ  LogoMSZ222
Центар за друштвено економски развој Поморавски округ LogoMSZ222
Удружење Генератор Пчињски округ LogoMSZ222
Едукативни центар - Крушевац Расински округ LogoMSZ222
Центар за развојну полититку и сарадњу  Рашки округ LogoMSZ222
Независна Омладинска Организација "ACTIVE" Севернобанатски округ  LogoMSZ222
Асоцијација за развој Општине Бачка Топола Севернобачки округ LogoMSZ222
Центар за развој цивилног друштва Средњебанатски округ  LogoMSZ222
Хуманитарно удружење "Пријатељи" Сремски округ LogoMSZ222
"ПРОАКТИВ" Топлички округ  LogoMSZ222
Удружење грађана за социјални развој "Сунце" Шумадијски округ LogoMSZ222

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова