Млади из Србије у посети ЕУ институцијама

У Бриселу је од 3. до 8. јуна боравило десет младих волонтера - представника награђених волонтерских група прошлогодишњег програма МЛАДИ СУ ЗАКОН који су у својим локалним заједницама спровели иницијативе које посебно промовишу Европске вредности међу младима.

Наградно путовање у Брисел обезбедила је Делегација ЕУ у Србији и Министарство омладине и спорта како би награђени волонтери имали прилику да се упознају са начином функционисања Европске Уније и њених институција, активностима омладинског сектора, као и начином фунцкионисања омладинских невладиних организација од значаја за како за европску омладинску политику тако и за саме младе.

Млади су имали прилику да посете Европски парламент, Европску комисију, Економски и социјални савет и Генерални директорат за образовање и културу, као и две невладине организације које се баве омладинском политиком, Европски омладински форум и удружење Млади за размену и разумевање (Youth for exchange and understanding– YEU). Такође, млади су посетили и Делегацију Мисије Републике Србије при Европској унији.

brisel2

Наградно путовање додељено је волонтерима на Међународни дан волонтера - 5. децембра када су шеф Делегације ЕУ, Мајкл Девенпорт, министар омладине и спорта Вања Удовичић и стална координаторка УН у Србији, Ирена Војачкова Солорано додлили награде најбољим омладинским волонтерским иницијативама програма МЛАДИ СУ ЗАКОН током 2013. године.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова