Млади у Развојној агенди после 2015

Након успешно организоване конференције "БИМУН 2014" у марту, окупили су се заинтересовани делегати на тематском сусрету и панел дискусији "Млади у Развојној агенди после 2015. године". На овам образовном семинару који је одржан у Београду, говорила је помоћница министра за омладину Снежана Клашња и резидент координатор Уједињених нација Ирена Војацкова Солано.

"На Интернационални дан младих морам да вас подсетим да морате славити своју младост, али у истој мери морате бити свесни одговорности коју имате. Морате имати храброст, храброст за борбу за једнака права свих народа", истакла је Војацкова Солано.

Снежана Клашња је у обраћању студентима домаћих факултета истакла изузетно значајна питања Развојне агенде после 2015. године.

"Најважнији ресурс који Србија има су млади људи који су активни у друштвеним процесима. Од изузетне важности је да све Владе у свету препознају младе као равноправне партнере у процесу доношења одлука", нагласила је Клашња.

На семинару је учествовало око 50 изабраних делегата конференције "БИМУН 2014", који су високо рангирани према евалуацији и наступу на конференцији одржаној у марту ове године.

Удружење за Уједињене нације Србије већ 11 година организује међународну конференцију "Belgrade International Model UN - BIMUN", са циљем ширег образовања успешних студената о актуелним глобалним питањима и начину рада система Уједињених нација.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова