Студенти из Руме се упознали са омладинским радом у Бечу

Студенти из Руме су у тродневној посети Бечу, организованој у оквиру пројекта „Академска мобилност", обишли заједницу „ХУБ", Универзитет у Бечу и Удружење бечких омладинских центара. У посети је било 30 студената са територије Рума с циљем да се упознају са тамошњим активностима из области омладинског рада и пренесу новостечено искуство на своју заједницу.

У обиласку заједнице „ХУБ" румским студентима је представљено како у једној организацији млади и предузетници могу успешно остварити контакте, разменити пословне идеје и квалитетно утрошити време у пријатном амбијенту. „ХУБ" је заједница предузећа који функционишу на локалном и глобалном нивоу и омогућава младима да сарађују са предузетницима како би лакше остварили своје пословне планове.

У посети Универзитету у Бечу учесници пројекта су разменили искуства са бечким студентима о Болоњском процесу образовања. Поред тога, информисали су се и о условима уписа студија на овом универзитету за студенте који нису из Аустрије, као једном од потенцијалних начина повећања мобилности младих Општине Рума.

Студенти су искуства из области омладинског рада размењивали и са представницима Удружења бечких омладинских центара. Удружење различитим методама прилази младима (али и другима којима је потребна помоћ) како би се упознало са њиховим проблемима у друштву и наспрам тога креирало програме којима се омогућава њихово што равноправније укључивање у друштво.

Пројекат „Академска мобилност" реализује Канцеларија за младе Рума у оквиру програма Локална Академска Мрежа и у плану је на основу стеченог искуства и знања у Бечу организовање интерактивне трибине, као и оснивање Савеза студената Општине Рума.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова