Јавни позив за пријављивање кандидата из редова научне и стручне јавности за чланство у радној групи за израду Националне стратегије за младе 2015 - 2025

МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ИЗ РЕДОВА НАУЧНЕ И СТРУЧНЕ ЈАВНОСТИ ЗА ЧЛАНСТВО У РАДНОЈ ГРУПИ ЗА ИЗРАДУ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ 2015 - 2025

1. Циљ расписивања Jавног позива

Министарство омладине и спорта расписује Јавни позив за пријављивање кандидата из редова научне и стручне јавности за чланство у Радној групи за израду Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и припадајућег акционог плана за период од 2015. до 2017. године с обзиром на то да рок на који је донета постојећа Национална стратегија за младе и припадајући акциони план истичe у децембру 2014. године. Позив се упућује свим заинтересованим представницима научне и стручне јавности из области које ће бити обухваћене Националном стратегијом за младе: здравље, образовање, запошљавање, безбедност култура и информисање, волонтеризам, омладинска политика, социјална политика, међународна сарадња и каријерно вођење, а који су спремни да на добровољној основи дају допринос у изради поменуте стратегије.

Поред представника научне и стручне јавности Радна група ће имати и представнике надлежних органа, институција, пословног и невладиног сектора.

2. Избор кандидата

Избор кандидата из редова научне и стручне јавности вршиће се на основу следећих критеријума:

  1. поседовање искуства у припреми и реализацији пројеката који се баве младима;
  2. поседовање искуства у креирању и спровођењу омладинске политике на локалном, регионалном, националном и међународном нивоу;
  3. поседовање искуства у крос-секторском раду у различитим областима од интереса за младе;
  4. ангажман у домаћим и међународним институцијама/организацијама које се баве младима;
  5. објављени стручни и научни радови из неке од области које ће бити обухваћене Националном стратегијом за младе и ангажовање у академској заједници.

3. Процес пријављивања:

Сви заинтересовани кандидати подносе Пријаву на јавни позив,уз прилоге:

  1. радна биографија (CV);
  2. мотивационо писмо (у писму треба описати начин на који кандидат жели и сматра да може да допринесе изради Националне стратегије за младе).

Пријаве се електронском поштом подносе на имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рок за подношење пријава: 15 дана од дана објављивања Јавног позива

Контакт телефон за информације: 011/311-71-64

Ко је на вези

Ко је на мрежи: један гост и нема пријављених чланова