Литерарни конкурс "Шта проширена ЕУ значи за вас"

Ову годину обележавају две битне годишњице које су послужиле као повод за осврт на остварена достигнућа у процесу европских интеграција до сада: прошло је 100 година од почетка Првог светског рата и 10 година од највећег проширења Европске Уније, будући да је 2004. године ЕУ приступило 10 нових држава. ЕУ перспектива је данас отворена Албанији, Босни и Херцеговини, Македонији, Исланду, Црној Гори, Србији и Турској.

С тим у вези, Европска комисија расписала је литерарни конкурс „Шта проширена ЕУ значи за вас?“. Радови треба да буду дужине до 700 речи, у форми чланка или серије до 3 блог-поста и треба да се фокусирају на питања шта данашња ЕУ са 28 чланица може да научи из прошлости, а што би могла да искористи за побољшање сопствене будућности, као и шта за учеснике заправо значи проширена ЕУ.

Право учешћа на конкурсу имају држављани земаља-чланица ЕУ, као и држава-кандидата за чланство и потенцијалних кандидата из Југоисточне Европе. Учесници на конкурсу треба да имају између 15 и 25 година и пријаве могу да поднесу на неком од званичних језика ЕУ или држава кандидата за чланство и потенцијалних кандидата из Југоисточне Европе.

Пријаве треба да буду послате на  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или пријављене путем страницеwww.facebook.com/EUenlargement, где су дате јасне инструкције у вези са аплицирањем.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова