Успостављена сарадња Фонда за младе таленте и компаније Асеко

„Задатак државе и нове Владе биће да се бави решавањем проблема младих, а један од највећих је велика незапосленост омладине. Првенствени циљ реформи које предстоје јесте да се спречи одлазак најпаметнијих и најквалитетнијих младих кадрова Србије у иностранство, а то се може постићи једино уколико им се обезбеди да и у нашој земљи имају прилику за посао од којег могу нормално да живе“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић након потписивања протокола о сарадњи с компанијом Асеко која је регионални лидер у информационо-комуникационим технологијама.

Протоколом се стипендистима Фонда за младе таленте, најбољим студентима у Србији, омогућава прилика да стичу праксу у једној од најуспешнијих ИТ компанија. 

„На овај начин показујемо да верујемо у младе, да их подржавамо и да дајемо све од себе да им омогућимо бољу будућност. Искуство стечено у једној од водећих компанија у дефинитивно водећем сектору, а то су информационо-комуникационе технологије биће од великог значаја за наше студенте. На овај начин Министарство омладине и спорта ствара шансе најбољим српским студентима да, поред теоријских, кроз стручне праксе и радионице, стекну и практична знања“, рекао је министар омладине и спорта.

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта потписао је четворогодишњи Протокол о сарадњи са копманијом Асеко СЕЕ. Протокол је посвећен стручном развоју најбољих ИТ студената, стипендиста Фонда, њиховом усавршавању кроз праксу, уз могућност даљег запошљавања.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 3 гостију и нема пријављених чланова