БОРОВЧАНИН: Подршка иницијативи Кровне организације младих Србије поводом убиства Вука Стојиљковића

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин подржао је иницијативу Кровне организације младих Србије и придружио се позиву за хитно санкционисање насиља младих и над младима, отпочињање борбе против насиља и најстрожије осуђује како насилничко понашање, тако и толеранцију истог у нашем друштву.

“У времену економске кризе, транзиције друштва, премало могућности за младе, осећаја безизлазности и осталих проблема са којима се омладина Србије сусреће, као последица се најчешће јавља насиље међу њима, било да су жртве или починиоци“, нагласио је Боровчанин, који као решење предлаже интензивније превентивне активности, како би међу младима доминантнији од насиља, сукобљавања и дискриминације постали разумевање, толеранција, дијалог, родна равноправност и прихватање свих облика различитости.

Према његовим речима, младима је потребно боље породично, школско и друштвено окружење, како би у здравој социјалној средини постали здраве личности за здраво и нормално друштво.

„Позивам све релевантне субјекте, пре свих грађане, затим цивилно друштво, јавне личности и медије да се активније укључе у стварање толерантнијег и демократичнијег друштва“, закључио је Боровчанин.

Цело саопштење можете погледати на званичној страници Кровне организације младих Србије.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова