Више искуства за више прилика за запослење

Кровна организација младих Србије (КОМС) организовала је велику завршну конференцију у оквиру пројекта “Више искуства за више прилика за запослење”на којој је представљен и водич "Млади и свет рада". На коференцији у хотелу “Парк” учесницима се обратила Снежана Клашња,помоћница министра при Министарству омладине и спорта, које се у континуитету бави овим проблемом и пружа подршку иницијативама које поспешују положај младих у овој области.

“Највећи изазови са којима се млади суочавају су квалитетно образовање, запошљавање и свеобухватно информисање. Овај пројекат управо одговара на ове изазове. Захваљујем се Краљевини Норвешкој на континуираној подршци раду Министарству омладине и спорта и удружењима у циљу стварања услова за квалитетнији живот младих у Србији“, истакла је Клашња.

Она је нагласила да је Кровна организација младих Србије је природни партнер МОС-у на плану реализације циљева Националне стратегије за младе.

Усмерени смо на исте циљеве, посебно на оне који се односе на запошљавање, самозапошљавање и предузетништва младих, квалитетно неформално образовање, информисање и стварање институционалног оквира за структуирани дијалог младих и државних органа. Влада РС је овог месеца основала Савет за младе као саветодавно тело преко кога ће се ова врста дијалога спроводити на националном нивоу.

Пројекат је имао два аспекта – едукативни и практични. 200 младих људи из 10 градова Србије имало је могућност да стекне основне вештине и знања на различите теме везане за запослење, што ће олакшати њихов улазак на тржиште рада. Од овог броја, 40 најбољих награђено је тромесечним праксама у канцеларијама за младе и организацијама младих и за младе у овим градовима.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 214 гостију и нема пријављених чланова