СТИПЕНДИЈА ДОСИТЕЈА ЗА 987 СТУДЕНАТА

Фонд за младе таленте Републике Србије објавио је Листу добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година: основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија са високошколских установа чији је оснивач Репубика Србија, за школску 2012/2013 годину.

Ове године стипендију Фонда у износу од 25.000,00 динара месечно добиће 987 најбољих студената на факултетима и универзитетима чији је оснивач Република Србија, за период од десет наставних месеци. Последњи студент на Листи добитника стипендије има просечну оцену 9,55, што је највећа просечна оцена од када Фонд расписује конкурсе за стипендирање студената завршних година студија у Републици Србији.

Фонд за младе таленте је, од средине 2008. године од када се налази у надлежности Министарства омладине и спорта до сада издвојио више од 2,6 милијарде динара за финансијску подршку за више од 9.800 ученика средњих школа и студената. По Конкурсу за стипендирање најбољих студената у Србији Фонд за младе таленте стипендирао је близу 5.000 студената високошколских установа чији је оснивач Република Србија и за те намене утрошено је око 1,5 милијарде динара.

Листа добитника стипендије објављена је на интернет страницама Министарства омладине и спорта - www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте - www.dositeja.rs, као и на омладинском порталу „Замисли живот“ - www.zamislizivot.org.

Радна група Фонда за младе таленте накнадно ће обавестити добитнике стипендије о терминима за потписивање Уговора о стипендирању.

Честитамо свим добитницима стипендије „Доситеја“!

Листу добитника стипендије „Доситеја“ можете преузети ОВДЕ.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова