Одржана пета седница Радне групе за спровођење Стратегије каријерног вођења и саветовања у Републици Србији

Као носилац у процесу спровођења Стратегије каријерног вођења и саветовања у Републици Србији (СКВИС), Министарство омладине и спорта организовало је у четвртак, 31. јануара 2013. године пету седницу Радне групе СКВИС, а прву у новом сазиву Владе Републике Србије. Седницом је председавао државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин.

Чланови Радне групе информисани су о најзначајнијим активностима и резултатима на спровођењу СКВИС сумираним и у двогодишњем Извештају о спровођењу СКВИС за период од марта 2010. до марта 2012. године.

Помоћник министра у Министарству омладине и спорта, Снежана Клашња нагласила је да су до сада успостављени основни елементи система каријерног вођења и саветовања, као и да је већина планираних активности реализована у складу са акционим планом. Према речима проректора за наставу Универзитета у Београду, Наде Ковачевић, сви универзитетски каријерни центри у претходном периоду били су фокусирани на каријерно информисање, индивидуална и групна саветовања као и успостављање програма стручне праксе. Драган Ђукић, директор Сектора за посредовање у запошљавању и планирању каријере у Националној служби за запошљавање, навео је податак да је од марта 2012. до јануара 2013. године услуге каријерног вођења и саветовања у тој институцији користило око 100.000 људи од којих су 60% млади.

У циљу унапређења координације кључних актера на спровођењу СКВИС и ефикасније размене информација, чланови Радне групе сагласили су се да је у наредном периоду неопходно интензивирати комуникацију, тако да је начелно договорено да се наредни састанак одржи средином априла 2013. године.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова