Завршена конференција „Сарадња Републике Српске и Републике Србије у области мобилности младих“

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин свечано је затворио конференцију „Сарадња Републике Српске и Републике Србије у области мобилности младих“, на Јахорини, у организацији Феријалног савеза Републике Српске и под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта.

Током конференције која је трајала од 1. до 4. фебруара представљени су различити европски програми и могућности за бољу информисаност и мобилност младих, а било је речи и о активностима које млади Србије и Републике Српске могу да спроведу заједно током 2013. године.

Једна од тема конференције била је и заједнички развој европске омладинске картице, која младима пружа могућност да уживају различите попусте и погодности.

Поред државног секретара Ненада Боровчанина, делегацију су чинили испред Министарства омладине и спорта Александра Митровић, Смиљка Живановић и Ђуро Блануша, координатор КЗМ Београд Тамара Благојевић, координатор КЗМ Стара Пазова Надежда Хадрик, као и представници НВО сектора – Газела Пудар из Европског омладинског центра и Горан Радисављевић из Тимочког омладинског центра.

jahorina2 zz

Конференција је прва у низу заједнички реализованих активности Министарства омладине и спорта Србије и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, у оквиру Акционог плана у омладинском пољу за 2013. Годину.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова