Боровчанин уручио сертификате полазницима Дугорочног тренинг курса Савета Европе и Министарства омладине и спорта

Омладински активисти и радници, који су од марта 2012. године активни учесници Дугорочног тренинга за тренере за демократско учешће младих, њих 25, добило је данас у Европском центру за младе у Будимпешти сертификате Савета Европе и Министарства омладине и спорта о успешно завршеном тренинг курсу.

budim2Полазницима тренинга сертификате је уручио државни секретар Ненад Боровчанин, нагласивши да је Министарство омладине и спорта поносно на прву генерацију тренера обучених по методологији Савета Европе и да се нада да ће њихова знања бити у служби даљег развоја омладинске политике у Републици Србији. Поред Ненада Боровчанина, церемонији доделе сертификата присуствовали су и Balint Molnar, заменик извршног директора Европског центра за младе Будимпешта, као и конзул Републике Србије у Мађарској, Милан Вукосављевић.

Дугорочни тренинг за тренере за демократско учешће младих одвија се ради унапређења квалитета омладинског рада и стандардизације неопходних знања за рад са младима, и представља први тренинг тог типа који Савет Европе реализује у партнерству са једном државом-чланицом, као резултат изузетне сарадње две институције.

budim1Реализација тренинга за тренере почела је у марту 2012. основном обуком – резиденцијалним петодневним тренингом у Врњачкој Бањи, настављена је у периоду мај-новембар 2012. држањем тренинга у склопу националних пројеката за полазнике и индивидуалним менторством стручног тима Савета Европе и Министарства омладине и спорта.

Финални тренинг у Европском центру за младе у Будимпешти одржава се од 14.до 20. фебруара са циљем да учесници стечене практичне вештине примене и прикажу у простору у коме се одвија велики број тренинга за младе на европском нивоу. Тренинг су отворили Александра Митровић Кнежевић, представник Републике Србије у телима за младе Савета Европе и Олаф Кондген, извршни директор Европског центра за младе Будимпешта.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова