Расписан Јавни позив за предлагање/пријављивање кандидата за чланство у Савету за младе

У складу са чланом 16. Закона о младима („Службени гласник РС“ број 50/11), Министарство омладине и спорта започело је поступак формирања Савета за младе, као саветодавног тела Владе Републике Србије надлежног да подстиче и усклађује активности у вези са развојем, остваривањем и спровођењем омладинске политике и да предлаже мере за њено унапређивање. У састав наведеног тела улазе представници органа државне управе у чијем су делокругу области од интереса за младе, покрајинског органа управе надлежног за питања младих, удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, канцеларија за младе, заједнички представник националних савета националних мањина и угледни стручњаци.

У досадашњем току поступка надлежни органи државне управе (укупно девет министарстава) и Покрајински секретаријат за спорт и омладину одредили су своје кандидате за чланство, а очекује се и предлог од Координације националних савета за кандидата за чланство из редова националних савета националних мањина. Поступак пријављивања и предлагања кандидата за представнике канцеларија за младе је у току.

Кандидати за чланство у Савету из реда удружења и савеза, као и из реда истакнутих стручњака биће одређени на основу Јавног позива који је Министарство објавило 25. фебруара 2013. године у дневном листу „Политика“. Заинтересована удружења и савези, као и кандидати из реда истакнутих стручњака Пријаве могу слати до 12. марта 2013. године, на адресу:

Министарство омладине и спорта

Булевар Михаила Пупина 2

11070 Нови Београд

Текст Јавног позива и обрасце Пријава на Јавни позив можете преузети ОВДЕ.

За додатне информације можете се обратити на телефон 011/311 71 64 или на e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова