Државни секретар Боровчанин примио председника Британско-српске привредне коморе

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин примио је у свом кабинету Сер Пол Џаџа, председника Британско-српске привредне коморе.

Високи гост из Британије, који поседује велико искуство у привредном, јавном, политичком и непрофитном сектору и осведочени је пријатељ Србије и њених грађана, са државним секретаром Боровчанином разговарао je о планираној посети Лорда Себастијана Коеа, легендарног британског шампиона у атлетици и председника организационог одбора ОИ Лондон 2012, који би нам пренео британска искуства у борби против расизма и насиља у спорту, као и начине за укључивање великог броја волонтера у ораганизацију спортских приредби.

Предложено је да се у Нишу, у оквиру прославе 1700 година од доношења Миланског едикта, организује фудбалска утакмица између екипа града домаћина и Јорка, чиме би се додатно афирмисали толеранција и фер-плеј, као приоритети Министарства омладине и спорта.

britanska2

Сер Пол Џаџ је позвао државног секретара да 2. маја буде гост Лондона на свечаности на којој ће учествовати 50 српских студената и амбасадори Мајкл Девенпорт и Дејан Поповић. Угледни гост је нагласио да у Великој Британији постоји широка и добро организована мрежа организација за младе, са чијим би моделима рада делегација Министарства била у прилици да се упозна.

На крају разговора изражени је међусобно уважавање и спремност да се ради на унапређењу сарадње у области омладинске политике између Србије и Велике Британије.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 172 гостију и нема пријављених чланова