Удовичић: Задатак Владе да ствара шансе за младе

Задатак је и обавеза државе да створи више шанси за младе, а запошљавање младих је приоритет Владе – рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић који је данас са деканом Факултета организационих наука проф. др Миланом Мартићем потписао меморандум о сарадњи МОС-а и ФОН-а.

„Данашњим потписивањем овог меморандума Влада Србије показује не само да је чула, већ и да је послушала глас младих, који су тражили управо ово - шансу!“, рекао је Удовичић.

Он је поручио да Министарство омладине и спорта отвара своја врата свим студентима који желе да, кроз стручну праксу, раде на себи. „Овакву шансу даћемо и студентима са других факултета, већ наредне недеље потписујемо меморандум са Економским факултетом, јер Министарство увек трага за најбољим талентима и улаже у младе, дајући им шансу да стекну нова искуства и уче“, поручио је Вања Удовичић.

Студенти ће имати прилику да упознају рад једне државне институције, али је, према министровим речима, најважнији циљ Владе Србије да створи услове за развој привреде и отварање нових радних места у приватном сектору.

„Наш циљ није да их удомимо у државној администарцији већ да из прве руке виде како држава функционише, својом енергијом и новим идејама нам помогну да се модернизујемо и да стекну знања која ће им бити корисна касније у животу. Ми на делу показујемо да смо вољни да радимо, да дамо младима шансу да заједно стварамо нови систем у којем су они део решења, а не део проблема“, казао је Удовичић.

Сарадња МОС и ФОН ће се спроводити кроз активности из области омладинске политике, на реализацији националне стратегије за младе и националне политике у области спорта, као и подстицању међународне сарадње.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова