Уз подршку УНИЦЕФ-а више канцеларија за младе

Министар омладне и спорта Вања Удовичић разговарао је данас са директором канцеларије Уницефа за Србију Мишелом Сент Ло о досадашњој и будућој сарадњи у области омладине и спорта.

На састанку је договорена подршка оснивању и јачању капацитета канцеларија за младе и клубова за младе као дела општинских структура и оснивању волонтерских сервиса при тим канцеларијама.

Посебна пажња током овог сусрета посвећена је остваривању дечјих права, превенцији насиља у школи и спорту, као и запошљавању младих и промоцији правих вредности и позитивних узора.

Сент Ло, који је на дужност ступио почетком новембра 2013. године, изразио је задовољство што је врхунски спортиста именован за министра омладине и спорта и указао да је то прави пример младима како се рад, труд и врхунски резултат вреднују у друштву.

Такође, договорна је и даља подршка УНИЦЕФ-а у изради нове Националне стратегије за младе за период 2015-2025. године, као и заједнички рад на програмима усмереним ка јачању разумевања и сарадње омладине у региону.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова