Јавни позив за коришћење сталних термина у просторима Дома омладине Панчево

Комисија за расписивање јавних позива у вези са доделом термина коришћења простора Дома омладине Панчево, коју је образовао Управни одбор Дома омладине Панчево, а на основу закључка Градског већа, број ИИ -05-06-2/2013-26, од 30. априла 2013. године, расписује јавни позив за коришћење термина у просторима Дома омладине Панчево.

Јавни позив расписује се са циљем пружања једнаких шанси за развој организација младих и за младе, удружења грађана, као и културно уметничких друштава, на основу потреба заједништва и потреба младих. Јавни позив унапредиће односе Града и удружења и на тај начин омогућиће квалитетније спровођење Стратегије културног развоја града Панчева и Стратегије бриге о младима, које је усвојила градска Скупштина. Тиме ће се допринети квалитетнијем и одговорнијем управљању ресурсима града и задовољавању потреба свих удружења и младих.

Овај конкурс расписује се сваке године, у циљу подршке и новим организацијама и иницијативама младих, и нових генерација уметника и активиста. 

Ко може да се пријави:

• културно уметничка друштва

• организације младих и за младе

• неформалне групе младих

• удружења грађана

Услови конкурса:

Конкурс је отворен од 1. јула 2013. године и траје 14 дана. Све пријаве треба да стигну у Дом омладине до 14. јула у 12ч на прописаном обрасцу и у електронској форми. Лично на адресу: Дом омладине Панчево, Светог Саве 10, код Јелене Пешић и на е-маил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  .

Заинтересоване стране пријављују се на конкурс на прописаном обрасцу

Критеријуми и процедура одлучивања:

Додела термина коришћења простора у Дому омладине Панчево вршиће се према следећим приоритетима:

1) културно - уметничка друштва,

2) организације младих,

3) организације за младе,

4) неформалне групе младих и

5) друга удружења грађана.

Комисија доноси Одлуку о додели термина коришћења простора у Дому омладине Панчево корисницима, најкасније две недеље по затварању позива, на основу:

а) повезаности претходних резултата и програмских активности (мисије) удружења са Стратегијом културног развоја града Панчева и Стратегијом бриге о младима града Панчева

б) традиције удружења грађана

в) броја чланова

г) приоритета старих/постојећих корисника у Дому омладине

д) функционалности и оптималног коришћења расположивих капацитета.

На основу Одлуке Комисије, директор Дома омладине Панчево закључује посебне споразуме о коришћењу термина у просторијама Дома омладине са сваким корисником термина појединачно, у којем се регулишу међусобни односи страна у споразуму, њихова права, обавезе и одговорности.

Споразуми трају две године и одређују односе под којима корисници користе термине у слободним просторима, а у складу са кућним редом Дома. Споразум ће важити до 31. јануара, а пре тога ће бити расписан поново јавни годишњи позив за сталне термине и донета одлука о додели термина за наредни период. Град Панчево покриваће трошкове коришћења простора, у складу са Споразумом и правилима кућног реда у Дому омладине.

НАПОМЕНА: Према Закључку Градског Већа, број ИИ -05-06-2/2013-26, од 30. априла 2013. године, Комисија за расписивање јавних позива у вези са доделом термина коришћења простора Дома омладине Панчево ће по окончању овог позива расписати и Јавни позив за термине са ограниченим временским трајањем у Дому омладине у просторима опремљеним за радионице, индивидуална саветовалишта, групни рад, предавања трибине, састанке организација и сл, који ће трајати током целе године.

Додатне информације: Све додатне информације и питања у вези са јавним позивом можете добити у Дому или на е-маил адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова