Министарство омладине и спорта је Национални координатор спровођења програма Глоблног образовања Центра Север-Југ Савета Европе.

Програм глобалног образовања заснива се на уверењу да је глобално образовање оно које се односи на прихватање реалности и разноликости света и развијање свести о томе да сви имају једнака људска права. Глобално образовање обухвата: развојно образовање, образовање за људска права, образовање за мир и превенцију конфликата, образовање за одрживи развој и интеркултурно образовање. Овај програм дефинисан је Декларацијом из Мастрихта, коју је 2002. године усвојио Савет Европе, као европску стратегију за унапређење глобалног образовања, а њени циљеви су: остваривање миленијумских циљева, учење и образовање за одрживи развој и повећење посвећеност развоју глобалног образовањау и подизање свести грађана о глобалном образовању.

logo centar sever jug

Центар Север-Југ Савета Европе у оквиру своји активности из области глобалног образовања расписао је позиве за следеће тренинге, чији је радни језик енглески.

 

Global Education and Youth (Глобално образовање и млади)

Тренинг за тренере, који ће се одржати од 22-29 септембра 2013. године , у оквиру 14. Универзитета млади и развој у Молини, Шпанија.

Рок за пријаву је 31. јул 2013. године. Више информација:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Он лајн курсеви:

Он лајн курсеви су намењени свима који спроводе програме глобалног образовања како у институцијама тако и у цивилном сектору, креаторима политика и доносиоцима одлука на локалном и националном нивоу и свим интеркултуралним заједницама.

Global Education:The Intercultural Dimension (Глобално образовање: Интеркултурална димензија)

Овај курс одржаће се од 19 Августа до 13 Септембра 2013.

Рок за пријаву је 4. Август Више информација:

Course website http://icd.netuni.nl

Global Education: The Human Rights Dimension (Глобално образовање: Димензија људских права)

Овај курс одржаће се од 07. Октобра до 02. Новембра 2013. године Августа до 13 Септембра 2013.

Рок за пријаву је 12. Август Више информација:

Course website http://icd.netuni.nl

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова