Умрежавање омладинских организација Републике Србије и Републике Српске

Државни секретар Ненад Боровчанин и шеф Групе за међународну сарадњу Александра Митровић заједно са представницима 15 омладинских организација са територије целе Србије учествоваће 19. априла 2013. године у Бања Луци на Инфо дану „Презентација програма за младе на европском нивоу“.

Инфо дан ће окупити представнике омладинских организација и организација за младе из Републике Српске и Републике Србије с циљем информисања младих о програмима Савета Европе и Европске комисије, те могућностима за прикупљање средстава из фондова ових институција. Ово ће уједно бити и прилика за представнике организација за успостављање партнерстава и креирање заједничких пројеката, што ће допринети даљем повезивању младих Републике Србије и Републике Српске.

Најављено је да ће се учесницима током Инфо дана обратити, пружајући подршку њиховом даљем заједничком раду и активностима, и министри Алиса Марић и Нада Тешановић.

Инфо дан је резултат Споразума о специјалним паралелним везама две Владе, као и Споразума о сарадњи у области омладине и спорта, те Акционог плана у омладинском пољу за 2013. године. Организују га Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарство омладине и спорта Републике Србије у сарадњи са Центром за развој младих и заједнице - Perpetuum Mobilе.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова