Потписан Протокол о сарадњи између Министарства омладине и спорта (Фонда за младе таленте Републике Србије) и ERSTE BANK а.д. Нови Сад

Министарка омладине и спорта и председница Фонда за младе таленте “Доситеја“, проф. др Алиса Марић и председник извршног одбора ERSTE BANK а.д. Нови Сад, Славко Царић, потписали су протокол о сарадњи у циљу запошљавања стипендиста Фонда за младе таленте. Протоколом је предвиђено да ERSTE BANK а.д. Нови Сад понуди стручно усавршавање студентима које стипендира Фонд кроз праксу и стицање практичног искуства и знања.

Говорећи о значају ове врсте сарадње за стипендисте Фонда, министарка Алиса Марић истакла је да Министарство омладине и спорта (МОС) и Фонд за младе таленте у 2013. години успостављају успешну и значајну сарадњу са најбољим компанијама у Србији у циљу подршке младим талентима, њиховом стручном усавршавању и запошљавању

-Настављамо добру праксу подршке стипендистима Фонда потписивањем Протокола о сарадњи са Erste Bank – ом, у времену када је светска и домаћа економија још увек под утицајем кризе која је пољуљала и много стабилнија тржишта него што је наше. Стога је улагање у оне који ће ту исту економију у будућности, надамо се, врло блиској, поново подићи, један од конкретних корака у том правцу. Фонд за младе таленте Републике Србије, највећи фонд те врсте у региону, до сада је стипендирао и наградио преко 9 800 средњошколаца и студената вреднујући на тај начин њихова постигнућа, и истовремено, подстичући их да наставе да постижу добре резултате- рекла је министарка омладине и спорта.

Она је додала да ова сарадња нуди бројне предности за обе стране, јер је Фонд за младе таленте својеврсна база тренутно најквалитетнијих младих академаца различитих професионалних профила који на овај начин имају могућност да своја претежно теоретска знања примене и прошире у пракси, и тако поставе темеље за будући економски, али и сваки други развитак и напредак земље:

-Сарађујући са Erste Bank – ом, Фонд за младе таленте и Министарство омладине и спорта, настоје да пруже не само материјалну подршку стипендистима, већ и да их конкретно подрже у првим пословним корацима усмеравајући их на најуспешније компаније у земљи. Праксом и стручним радионицама које ће бити организоване усавршиће се и конкретизовати стечена знања стипендиста и уједно створити прилика да Erste Bank – а у своје редове прими најстручнији и за своје потребе нарочито профилисан млади кадар. Важност друштвено одговорног пословања у овом случају додатно је интензивирана практичним контекстом, будући да ће резултати бити врло транспарентни. Зато са великим задовољством потписујем овај Протокол и надам се наставку успешне сарадње- закључила је Алиса Марић.

Председник извршног одбора ERSTE BANK а.д. Нови Сад Славко Царић објаснио је мотиве Ерсте банке да на овај начин подржи стипендисте Фонда:

-Сарадња коју данас успостављамо са Фондом за младе таленте за Ерсте Банку је веома значајна, јер ћемо се на систематичан начин повезивати са најуспешнијим студентима. Квалитет услуге који пружамо клијентима у великој мери зависи од стручности и професионалности запослених у банци, односно од базе одрживости између корпоративног и јавног сектора- истакао је Царић.

Протокол је потписала и директорка Сектора комуникација ERSTE BANK а.д. Нови Сад Андреа Брбаклић, а свечаности је присуствовала и помоћница министра за омладину Снежана Клашња.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова