У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ УСПЕШНО ОКОНЧАН ТРЕНИНГ „КАТАЛОГ РАЗЛИЧИТОСТИ“

У Врњачкој Бањи је од 14. до 21. априла 2013. године организован тренинг „Каталог различитости“ у организацији Едукативног центра Крушевац. Главна тема тренинга је коришћење иновативних метода неформалног учења као подршка омладинском раду у борби против дискриминације, ксенофобије и говора мржње, а исти је окупио 27 учесника из 9 различитих земаља.

Циљеви тренинга су да развије капацитете учесника за коришћење техника Форум театра у њиховом даљем раду са младима у локалним заједницама из којих долазе, да промовише интеркултурално разумевање и сарадњу међу младима из различитих заједница и различитих култура, да охрабри младе људе да користе нове методе неформалног учења у раду са вршњацима, као и да промовише дух толеранције у локалним заједницама из којих долазе учесници и шире.

Идеја тренинга била је да се младим људима покаже како коришћењем техника Форум театра могу бити активнији у својим заједницама и борити се са негативним појавама попут говора мржње, нетолеранције, дискриминације и насилних облика понашања.

vb1

Тренинг су подржали Европска омладинска фондација Савета Европе и Министарство омладине и спорта, и у потпуности је у складу са европском и националном кампањом за борбу против говора мржње на Интернету, као и Годином толеранције и фер плеја у спорту, чији је иницијатор управо министарство.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова