ПОЗИВ МЛАДИМА ДА СЕ КАНДИДУЈУ ЗА ПРЕДСТАВНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МЕЂУНАРОДНОМ ЖИРИЈУ ЗА ЕВРОПСКУ НАГРАДУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРИШЋЕЊА ДРОГА

На позив Помпиду групе Савета Европе, Министарство омладине и спорта објављује јавни позив за кандидата за представника Србије у међународном жирију за Европску награду за борбу против коришћења дрога.

Помпиду група Савета Европе бави се политикама борбе против коришћења дрога у земљама-чланицама и између осталог, додељује награду за пројекте у вези са превенцијом употребе дрога у које су укључени млади људи. Основни циљ награде је да подстакне младе да активно учествују у борби против злоупотребе дрога. Следећа награда додељује се 2014. године, а у току је отворени позив за кандидовање за чланство у жирију који ће донети одлуку коме ће награда припасти. Жири се састоји од седам младих људи који су били активни у наведеној области.

Србија је постала редован члан Помпиду групе почетком 2011. године, те су и млади у Србији добили прилику да учествују у раду међународног жирија који додељује поменуту награду.

Представник у жирију мора да испуњава следеће услове:

- узраст између 16 и 21 годину;

- добро познавање енглеског језика (конверзација, читање, писање);

- комуникационе и презентационе вештине;

- претходно искуство у превенцији наркоманије, укључивања младих, рада са вршњацима, теренским програмима, спречавању ризичног понашања;

- спремност за иновације и воља да се промовишу здрави стилови живота.

Приликом пријављивања неопходно је да сви заинтересовани кандидати доставе:

- биографију (на енглеском или француском језику)

- мотивационо писмо (на енглеском или француском језику).

Позивамо све заинтересоване младе људе да пријаве пошаљу најкасније до 28. априла на следећe и-мејл адресe: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Након истека рока за конкурисање посебно оформљена комисија донеће одлуку о одговарајућем кандидату којег ће Министарство омладине и спорта препоручити да представља Србију у жирију. Изабрани кандидат биће контактиран како би се организовале даље активности.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова