Уручене плакете Доситеја стипендистима Фонда за младе таленте

Mинистарка омладине и спорта и председница Фонда за младе таленте Републике Србије, проф. др Алиса Марић, уручила је плакете „Доситеја“ Фонда за младе таленте Републике Србије добитницима стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година: основних академских студија, мастер академских студија и интегрисаних академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2012/13. годину.

Честитајући овогодишњим добитницима, министарка омладине и спорта је истакла: -Стипендија Фонда за младе таленте је највећа државна стипендија у овом тренутку, а број стипендиста Доситеје вишеструко премашује број стипендиста свих других фондова и фондација на територији Србије узетих заједно. Конкурсом за најбоље студенте на факултетима и универзитетима у Републици Србији oд августа 2008. године до сада, награђено је близу 10 000 ученика средњих школа и студената стипендијама у износу од око три милијарде динара , чији је труд на тај начин уважен и препознат. Континуираним и директним финансирањем најбољих у земљи, држава показује јасну и конкретну намеру да свој будући развитак темељи првенствено на најуспешнијим младим људима-рекла министарка Марић.

Министарка је навела да материјалана подршка Фонда није крајњи циљ, него подстицај и важна порука да се на младе најозбиљније рачуна, јер ће они сутра бити они који своом енергијом стварају бољу будућност:

-Ваша академска достигнућа логично ће се наставити кроз науку, привреду, уметност, и спорт. У свету привреде већ се зна да одредница у биографији да је неко био стипендиста Фонда означава најбољу препоруку приликом запошљавања. Зато, немојте одустајати јер имате све потенцијале, а ваш напредак уједно је и прави пут напретка за Србију-закључила је председница Фонда проф. др Алиса Марић.

svecanost1

На свечаности доделе стипендија, министар финансија и привреде Млађан Динкић такође је позвао стипендисте Фонда за младе таленте да верују у себе и своје потенцијале:

-Показали сте да имате знање и упорност, и ја вам зато препоручујем да пред себе поставите високе циљеве, јер имате квалитет за њихово остварељње. Као министар економије, тражићу од највећих компанија које раде у Србији да предност приликом запошљавања дају стипендистима нашег Фонда-нагласио је Динкић.

Проф. др Јасмин Комић, потпредседник и министар науке и технологије Владе Републике Српске, истакао је сарадњу и активности Фонда за младе таленте Републике Србије и Фонда др Милан Јелић из Републике Српске као здраву основу и темеље за напредак Републике Србије и Републике Српске:

svecanost2

-Између наша два фонда постоји јака и конструктивна сарадња, а наши стипендисти су амбасадори знања наше две братске државе. Енергија младости удружена са знањем је покретачка снага сваког друштва-рекао је председник Фонда др Милан Јелић из Републике Српске.

Испред стипендиста са највећом просечном оценом (Милош Давидовић, Бела Прендивој, Игор Шарчевић, Невена Марковић), Фонду за младе таленте и Министарству омладине и спорта Владе Републике Србије на препознавању квалитета и указаном поверењу захвалио се Милош Давидовић: - Осим материјалне и моралне подршке, Фонд за младе таленте и Каријерни центар стално раде и на усавршавању младих талената кроз организацију радионица, саветовалишта и предавања, што има дугорочније дејство од самих стипендија. Кроз пословну сарадњу са најусшешнијим компанијама и институцијама у Србији ( Народна библиотека Србије, САНУ, Национална служба за запошљавање, НИС Гаспром Њефт, Piraeus банка, Telenor, Erste банка, Microsoft...), Фонд обезбеђује бољи положај младих и омогућава им ширу перспективу за пословну афирмацију у нашој земљи-подвукао је Давидовић.

Стипендије и награде Фонда за младе таленте од 2010. године носе назив ДОСИТЕЈА, по највећем српском просветитељу и реформатору Доситеју Обрадовићу.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова