АКЦИОНО ПЛАНИРАЊЕ СА СЛОВАЧКОМ РЕПУБЛИКОМ НА ОМЛАДИНСКОМ ПОЉУ

Београд, 13.-15. мај 2013. године Министарство омладине и спорта Републике Србије угостило је делегацију Словачке Републике, на чијем је челу била Ева Масарова, директорка Сектора за младе и Програме заједнице Министарства просвете, науке, истраживања и спорта.

Државни секретар Ненад Боровчанин примио je госте из Словачке и том приликом истакао да верује да ова сарадња може донети много доброг за младе у обе државе.

Словачка делегација састала се и са помоћницом министра Снежаном Клашњом, која је истакла значај сарадње на омладинском пољу. Представници Сектора за омладину госте су упутили у текуће пројекте Министарства омладине и спорта, као и у новине на омладинској сцени, после чега је словачка делегација прдставила сопствену ситуацију по питању младих и указала на планове за будућност.

Делегација Словачке разговарала је и са представницима омладинских невладиних организација о могућностима повезивања два омладинска сектора.

У оквиру припреме конкретног акционог плана за 2013. годину и дефинисања закључака са састанака, као и планирања наредних корака у сарадњи, утврђено је да ће се у наредном периоду две стране посветити заједничким питањима неформалног образовања и даљег развоја омладинског рада, повезивању локалних актера омладинске политике и активностима у склопу кампање за борбу против говора мржње на Интернету.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова