Стипендисти Фонда за младе таленте добитници награда у оквиру конкурса Клуб СУПЕРСТЕ

У београдском Културном центру Град додељене су награде победницима шестог конкурса Ерсте банке Клуб 27 – СУПЕРСТЕ. Према одлуци жирија и гласова јавности Ерсте Банка је наградила 18 младих талената укупним наградним фондом од 1.550.000 динара.

Специјално признање „Љубиша Рајић“ за друштвени активизам припало је Марији Младеновић из Лесковца. Марија је чланица Едукационог центра, волонтерка Уније ђачких парламената, Канцеларије за младе, Вива Воце-а, Омладинског клуба, волонтерка и председница Ресурс центра, корепетиторка локалне телевизије, новинарка и иза себе има преко 50 успешно реализованих пројеката.

Главна награда у категорији природних наука припала је Кости Јовановићу који је две године био добитник награде Фонда за младе таленте – ДОСИТЕЈА. Као асистент на Електротехничком факултету бави се роботиком, и усавршавао се на најпрестижнијим техничким факултетима у иностранству. Главну награда у области друштвених наука добио је Ђорђе Божовић, студент опште лингвистике и албанског језика на Филолошком факултету, док су главне награде у области уметности припале Ивани Милев , студенту докторских студија на Факултету ликовних уметности и Сари Вујадиновић, која је докторирала на Факултету музичке уметности као најмлађи докторант београдског Универзитета. Поред главних награда, додељено је и 13 награда успешним и талнетованим младим људима на основу гласова јавности.

erste2 2013„Министарство омладине и спорта, подржава пројекте путем којих комерцијални сектор подстиче активизам и професионални развој младих у Србији, а Клуб СУПЕРСТЕ је одличан пример оваквог ангажовања и драго нам је што већ годинама сарађујемо са Ерсте Банком у оквиру овог друштвено одговорног програма за младе“, рекла је помоћница министра за омладину, Снежана Клашња.

Министарство омладине и спорта – Фонд за младе таленте “Доситеја“ и Ерсте банка потписали су протокол о сарадњи 17. априла 2013. године, у циљу успостављања међусобне сарадње у циљу запошљавања стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије. У складу са протоколом, Ерсте банка понудиће и стручно усавршавање студентима које стипендира Фонд за младе таленте Републике Србије кроз праксу и стицање практичног искуства и знања.

За више информација о СУПЕРСТЕ талентованим добитницима и финалистима посетите сајт: www.superste.net.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 214 гостију и нема пријављених чланова