Омладинске радне акције поново у моди!

27. мај 2013. године

Данас је у 26 округа Србије у сарадњи са 26 Ресурс центара представљен Конкурс за финансирање омладинских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтеризма младих у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, како би што већи број младих људи добио информације и могућност да се укључи и спроведе неку волонтерску иницијативу у својој заједници.

На конференцији у јужнобачком округу одржној у Новом Саду, државни секретар за омладину Ненад Боровчанин изјавио је: „Ове године финансираћемо волонтерске или омладинске радне акције кроз 26 окружних Ресурс центара укључујући и Косово и Метохију. Млади ће својим бесплатним идејама и радом дати свој допринос побољшању најнепосредније околине у којој живе, а наше министарство финансијски подрзати и тако заједно са њима развијати дух солидарности, толеранције, једнаких шанси и европских идеја у Србији. Сви млади чије идеје проћу на Конкурсу имаће тродневну обуку, а потом крећу акције у којима ће учествовати неколико хиљада младих широм Србије. Само омладина може дати нови замајац развоја нашој земљи и зато их морамо максимално подржати , а ово је само један од начина."

Овај програм је до сада показао да управо партнерство на коме се овде инсистира омогућава да млади људи на локалном нивоу добију прилику да ураде нешто добро за своју заједницу и да то буде вредновано, јер помоћи заједници у којој живимо, у замену за моралну сатисфакцију представља део оних вредности које Министарство омладине и спорта жели да врати у нашу земљу.

У циљу промоције волонтеризма и пружања подршке младима да допринесу бољем животу у месту у коме живе, а имајући у виду да већи део популације волонтера чине млади, Министарство омладине и спорта је почетком 2010. године покренуло програм „МЛАДИ СУ ЗАКОН“ и финансирало преко 400 омладинских волонтерских пројеката које су реализовали млади и који се успешно реализује широм Србије већ четврту годину за редом. Поред тога, више од 600 волонтерскх група је прошло обуку за писање пројеката. Сваке године, све већи број волонтерских група се радо пријављује на наше конкурсе што нам указује да су млади све више мотивисани да се укључе у такве активности, а све више се примећује и допринос суграђана, школа, медија, приватног сектора...

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова