„Регионални тренинг семинар - Борба против говора мржње на интернету“

Удружење грађана „Омладина Палилуле“ организује од 27. до 30. јуна 2013. године у Београду „Регионални тренинг семинар - Борба против говора мржње на интернету“, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Савета Европе.

Свечано отварање предвиђено је 27. јуна 2013. у 14.30 часова у свечаној сали градске општине Земун, Магистратски трг 1, Земун. Присутне ће поздравити помоћник министра у Министарству омладине и спорта, Снежана Клашња, Руксандра Пандеа, саветник за образовне и тренинг програме Савета Европе и председник ГО Земун Бранислав Простран, а биће приказана и видео порука подршке генералног директора за демократију Савета Европе, Снежане Самарџић Марковић.

Регионални тренинг окупиће 24 представника националних институција надлежних за питања младих и невладиног сектора из Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније и Србије.

Главни циљ тренинга је унапређење регионалне сарадње и подизање капацитета омладинских организација и релевантних институција и министарстава у области заштите права младих, борбе против говора мржње на интернету и свих других врста нетолеранције и дискриминације у реалном и виртуелном окружењу.

Пројекат се реализује у склопу националне кампање за борбу против говора мржње на интернету и требало би да резултира креирањем регионалне стратегије за борбу против свих негативних појава у виртуелном простору. За сва питања, на располагању вам је Марко Граховац, координатор пројекта испред удружења грађана „Омладина Палилуле“, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , 0691282833

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова