РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ СТУДИЈА У ИНОСТРАНСТВУ

Фонд за младе таленте који се налази под окриљем Министарствa омладине и спорта са задовољством саопштава да је данас, 25. јула 2013. године, расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2013/14. годину.

Конкурс је отворен до 11. октобра 2013. године, а право на стипендију имају студенти који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима.

Конкурс је објављен у дневном листу „Политика“, као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте – www.dositeja.rs , на омладинском порталу „Замисли живот“ и фејсбук страници Фонда за младе таленте.

Текст конкурса, обавезан образац за пријаву на конкурс и Списак водећих светских универзитета можете преузети овде .

Фонд за младе таланте је од свог оснивања 2008. године до данас наградио и стипендирао више од 10800 средњошколаца и студената, а за те потребе утрошено је преко 2,8 милијарди динара. Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта су кроз активности и конкурсе Фонда за младе таленте стипендирали више од 1500 студената који су своје студије наставили на престижним универзитетима у иностранству а за те намене је утрошено више од 1.2 милијарде динара.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова