Међународни дан младих у Србији централно ће бити обележен у Бањи Ковиљачи под слоганом „АКТИВИРАЈ СЕ И ТИ!“

Широм Србије канцеларије за младе, удружења и волонтерске групе младих низом манифестација обележиће Међународни дан младих у понедељак, 12.августа 2013. у циљу указивања на важност омладинског активизма и подсећања на положај младих у друштву.

Министарство омладине и спорта у сарадњи са партнерима- домаћинима и младима из Мачванског округа, организује централну манифестацију под слоганом „АКТИВИРАЈ СЕ И ТИ!“ у Бањи Ковиљачи са почетком у 20 часова.

У оквиру богатог програма биће приказане и активности Фонда за младе таленте Републике Србије, Центра за каријерно вођење и саветовање, активности Канцеларија за младе и програма Министарства који подстиче активизам и волонтеризам међу младима МЛАДИ СУ ЗАКОН, активности Националне кампање за борбу против говора мржње на интернету, као и друге активности Министарства које се спроводе у циљу подизања свети о неким од најважнијих изазова са којима се млади сусрећу – незапосленост, превенција здравља, вредновање правих вредности и сл.

Ову манифестацију, коју ће пратити и разноврстни забавни садржаји уз учешће посетилаца, свечано ће отворити државни секретар за омладину Ненад Боровчанин.

Генерална скупштина Уједињених нација установила је Међународни дан младих 2000. године, а обележавање у Србији почело је после формирања Министарства омладине и спорта 2007. године.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова