Удовичић: Задатак државе да створи више шанси за младе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић поручио је данас да је задатак државе да створи више шанси за младе. Он је, на свечаности поводом почетка студија нове генерације Факултета организационих наука, нагласио да је обавеза државе да створи такве услове у друштву да студенти на диплому не гледају као на карту за одлазак из Србије.

„Задатак и обавеза државе јесте да створи вишешанси за младе. Радимо на томе и запошљавање младих је приоритет ове владе. Нема брзог решења и не могу се сви проблеми решити преко ноћи, али ја позивам све да кренемо да радимо, стварамо нови систем у којем су млади део решења, а не део проблема. Зато све молим да створе услове да млади на диплому не гледају као на карту за одлазак из Србије. Идите у свет, усавршавајте се, и вратите се да помогнете Србији да буде онаква земља у каквој желите да живите. Потребни сте нам“, рекао је Удовичић у обраћању бруцошима ФОН-а.

Он је поручио да нема времена за чекање, јер млади нису, као што се често говори, само наша будућност, већ су, на првом месту наша садашњост. „Морамо одмах, данас, да решавамо проблеме, да бисмо сви заједно доживели бољу будућност“, поручио је министар омладине и спорта.

Министар је студентима казао и да пут на који данас крећу често неће бити лак, али да никада не смеју да одустају, јер су одабрали исправан циљ.

„Поставите велике циљеве и увек се такмичите са бољима од себе. То захтева много одрицања, али сатисфакција коју добијате када победите нема цену. Конкуренција рађа квалитет, а сваки напор уложен у знање је велика инвестиција у вашу будућност“, рекао је Вања Удовичић.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова