Реализован пројекат “Међународна омладинска дебата-против говора мржње у медијима“

Александра Кнежевић, руководилац Групе за међународну сарадњу и национални координатор кампање против говора мржње на интернету поздравила је 29.09.2013. учеснике међународног омладинског пројекта против говора мржње у медијима, представивши активности Министарства омладине и спорта и Националног комитета за борбу против говора мржње на интернету, на чијем је челу ова институција.

Током пројекта, учесници су упознати са вештином јавног наступа, техникама убеђивања у дебатовању, али и самим концептом говора мржње на интернету, а стечена знања били су у прилици да примене и практично, кроз симулацију дебате на 3 теме које се тичу говора мржње у медијима.

urucenje najbolji aktivista

Пројекат „Међународна омладинска дебата-против говора мржње у медијима“ организовало је удружење грађана Зона, у сарадњи са академском дебатном мрежом Отворена комуникација, Канцеларијом за младе Вождовац и омладинским центром Рудо из Републике Српске, уз подршку Министарства омладине и спорта. Окупио је преко 50 младих људи из Р.Србије и Р.Српске и још једна је у низу активности која се спроводи у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама две Владе.

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова