Помоћница министра за омладину доделила сертификате учесницима програма "Покрени каријеру“

Центар за каријерно вођење и саветовање младих талената је у периоду од 23. до 27. септембра организовао програм „Покрени каријеру“ у Београдској отвореној школи.

Након петодневног сета радионица, полазнике овог програма је поздравила Снежана Клашња, помоћница министра за омладину у МОС која им је том приликом доделила и сертификате.

„Центар је од свог оснивања 2009. године својим услугама покрио преко 1.500 стипендиста који су учествовали на радионицама и каријерним саветовањима, а информисањем, путем и-мејла, њузлетера и Фејсбука преко 3.500 стипендиста. Мисија Фонда за младе таленте није само да се стипендисти финансијски подрже већ и да им се кроз сет каријерних услуга помогне у доношењу најбољих одлука о даљем професионалном усавршавању како би њихов таленат био у пуној мери реализован. Радионице за професионални развој посебно су усмерене на повећање запошљивости стипендиста јер нам је циљ да након завршетка студија што лакше дођу до посла и остану у Србији. Министарство омладине и спорта кроз пројекте стручно-техничке подршке финансира функционисање Центра, а стручне ресурсе обезбеђује Београдска отворена школа.“, изјавила је Снежана Клашња.

Програм „Покрени каријеру“ се реализује у оквиру истраживања које има за циљ да испита ефекте каријерног вођења и саветовања на запошљивост младих талената. Центар од учесника овог програма прикупља податке, али и пружа им основни сет својих услуга: радионице на пет различитих тема и каријерне сесије са каријерном саветницом.

Имајући у виду да Центар настоји да унапреди компетенције младих талената ради повећања њихове запошљивости, резултати овог истраживања ће у великој мери утицати на његове будуће активности и деловање.

 

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 3 гостију и нема пријављених чланова