И даље траје конкурс „Шта нам тешко“

Конкурс за пријаву пројеката „Шта нам тешко” који омогућава младима од 15 до 30 година да добију финансијску и менторску подршку за реализацију идеја које одговарају на потребе локалне заједнице, отворен je до 22. септембра 2021. године.

Пројекте могу пријавити неформалне групе од минимално пет особа од 15 до 30 година које су држављани и бораве на територији Републике Србије, међу којима је једна званичан представник или представница групе (мора бити пунолетан/на) и које су директно одговорне за припрему и реализацију пројекта, као и удружења младих, чији Управни одбор има минимум 2/3 младих од 15 до 30 година.

sta nam tesko

Пројекти могу бити: еколошки, образовни, социјални, односно посебно усмерени на угрожене групе, као и кампање, културни програми и други, а намењени су младима који немају претходно искуство, да испланирају и спроведу активности на нивоу својих локалних заједница и представљају добру вежбу да млади уоче проблеме и пронађу решења уз финансијску подршку и уз помоћ ментора.

Кроз конкурс, који се спроводи у оквиру програма „Млади су закон 2021”, биће подржано укупно 130 омладинских волонтерских пројеката широм Републике Србије у износу од 20.000 до 42.000 динара по пројекту.

Конкурс „Шта нам тешко” спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца који језадужен за Севернобачки, Севернобанатски, Западнобачки, Јужнобачки, Средњобанатски и Сремски округ, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца и ГМ Оптимист из Горњег Милановца, уз подршку Министарства омладине и спорта.

Детаље о конкурсу можете пронаћи овде: https://mladisuzakon.rs/stanamtesko-konkurs/

Контакте ментора можете пронаћи овде: https://mladisuzakon.rs/partneri-i-mentori/

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова