ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ,,СВЕТИОНИК ЗНАЊА-БУДИ ДЕО ПРОМЕНЕ“

 

Саветник министра Снежана Клашња отворила је 3. септембра у Ваљеву тродневни семинар за средњошколце из 15 градова Србије. Семинар се реализује у оквиру пројекта ,,Светионик знања“ који Министарство омладине и спорта подржава већ пету годину. Обраћајући се учесицима овог пројекта саветница Клашња је истакла:

,,Током 2021. године Министарство је одобрило за финансирање и суфинансирање 103 пројеката удружења и канцеларија за младе широм Србије у укупном износу од преко 254 милиона динара са циљем побољшања личног и професионалног статуса младих. Пројекат ,,Светионик знања“ је један од њих. Циљ нам је да оснажимо и подржимо младе да узму активно учешће у планирању и унапређењу заједница у којима живе. Желим пуно успеха петој генерацији полазника овог програма који се усавршавају али и такмиче у пет области: туризам, екологија, јавно здравље, култура и уметност, друштвена одговорност и активизам. Кроз овај пројекатса нашим кључним партнеримаделимо заједнички интерес да створимо генерације младих које су остварене на личном, друштвеном и професионалном плану у држави која им за то ствара услове и пружа потребну подршку.“

 

Svetionik znanja

 

Клашња је позвала младе и да се укључе у процес консултација на изменама и допунама Закона о младима и ревизији Националне стратегије за младе и да дају допринос изради овихважних стратешких докумената.

 

Svetionik znanja 1

 

Семинар је трајао три дана и окупио је преко 100 учесника, средњошколаца, ментора и алумниста пројекта са циљем стицања нових знања о темама из којих се тимови средошколаца такмиче и изради пројеката којима желе да реализују своје идеје за унапређење заједница у којима живе. Најбољи тимови ће крајем октобра изложити своје пројекте стручној комисији и публици који ће изабрати најбоље из пете генерације пројекта који реализује удружење Светионик знања.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова