Обука за повећање квалитета дијалога

У оквиру пројекта „Глобална омладина“, Центар Север – југ Савета Европе најављује реализацију онлајн обуке за повећање компетенција фацилитатора који ће да раде на побољшању квалитета дијалога између удружења младих и удружења за младе и представника институција, са циљем подизања свести о улогама свих актера у остваривању Циљева одрживог развоја. Обука ће трајати од 23. августа до 31. октобра 2021. године, структурисана је у пет модула, а теме су повезане са интеркултурним дијалогом, међуредионалном сарадњом и развојем инклузивног друштва.

Обука је отворена за 24 практичара/ке из Европе, Блиског Истока и Африке и намењена је консултантима, омладинским радницима, запосенима у институцијама, политичким представницима, члановима одбора омладинских ентитета. Рок за пријаву је 1. август, а учесници који заврше обуку, добиће сертификат Савета Европе.

Више информација можете да пронађете на следећем линку.

bannerlearning

Онлајн тренинг о концепту глобалног образовања

Глобално образовање је педагошки приступ који поспешује боље разумевање светских питања и ствара везу између локалне и глобалне стварности, отвореност према другим културама, веровањима, погледима на свет и праксама.

Кроз приступ усредсређен на ученика, глобално образовање подстиче критичку свест о глобалним изазовима и ангажовању на одрживом начину живота.

Центар Север-Југ Савета Европе је припремио нови бесплатни онлине курс који је намењен свима који спроводе активности и предузимају мере ка остваривању праведнијег и одрживог друштва.

Курс је намењен наставницима, едукаторима, креаторима политика, али и свима заинтересованима, те се састоји од презентације, интерактивних радионица, видео записа, подкастове, вежбирефлексије и бројних алата подељених у четири тематска модула.

Више информација, као и формулар за пријаву, можете да пронађете на линку https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/online-training-courses.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова