ОМЛАДИНСКИ ДЕЛЕГАТ СРБИЈЕ У УН – ИНФОРМАЦИЈА О КОНКУРСУ

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije od 2017. godine organizuje projekat „Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama“, koji obuhvata izbor dva omladinska delegata u Ujedinjenim nacijama i njihov aktivan rad tokom mandata od jedne godine

Uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije uspostavljen je institucionalni okvir zvaničnog izbora mladih predstavnika i tokom prethodnih ciklusa stečena su iskustva za razvoj i održivost projekta u skladu sa relevantnim dokumentima UN i omladinske politike u Srbiji.

Partneri projekta su: Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade i OPENS.

Izabrani mladi predstavnici Republike Srbije na zasedanjima u UN u koje su uključeni mladi, obavljaće ulogu na volonterskoj osnovi, a u službenim kontaktima zastupaće interese Srbije u UN i predstavljaće potrebe mladih u Srbiji. Status mladih delegata biće u nivou savetnika za pitanja mladih, a platformu će pripremati u konsultacijama sa subjektima omladinske politike i u dijalogu sa vršnjacima širom zemlje, kroz učešće na različitim događajima.

Omladinski delegati Srbije u UN - Plakat

Cilj projekta je podsticanje uključivanja mladih u državnu omladinsku politiku i preuzimanje društvenih obaveza, preko izražavanja interesa mladih kroz ulogu omladinskog predstavnika u državnoj delegaciji u UN, kao i kontinuirano obučavanje novih mladih lidera za promene.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi od 19 do 27 godina, koji su državljani Republike Srbije, imaju aktivno znanje engleskog jezika, dobro poznavanje omladinske politike u Srbiji, poznavanje sistema Ujedinjenih nacija, prethodno iskustvo u omladinskom aktivizmu, ostvaren uspeh u obrazovanju i vannastavnim aktivnostima, kao i druga dostignuća značajna za program omladinskih delegata u UN.

Prijavljivanje na javni konkurs je do 15. jula 2021. godine. Proces odabira omladinskih delegata sastojaće se iz 3 faze:javni konkurs, testiranje najbolje rangiranih na osnovu aplikacija i intervjui za najuspešnije kandidate nakon testiranja. Proces izbora Omladinskih delegata je vrlo transparentan, jer je u sve tri faze uključeno više od 20 mladih i predstavnika institucija.

Više informacija možete videti na linku: www.unaserbia.rs/youth-delegate, gde se nalazi i Aplikacija.

Možete pratiti i podeliti aktuelne novosti sa zvaničnih naloga projekta na društvenim mrežama (oznake: #UNYouthDelegateSerbia i #OmladinskiDelegatiUN):
Facebook - https://www.facebook.com/UNYouthDelegateSerbia/ ;
Twitter - https://twitter.com/YouthDelegateRS ;
Instagram - https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/ .

Za dodatne informacije možete kontaktirati na mejl:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ">  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  ili telefone 011/322-4648 i 063/202-463.

ОМЛАДИНСКИ ДЕЛЕГАТ СРБИЈЕ У УН – ИНФОРМАЦИЈА О КОНКУРСУ

Удружење за Уједињене нације Србије од 2017. године организује пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“, који обухвата избор два омладинска делегата у Уједињеним нацијама и њихов активан рад током мандата од једнегодине.

Уз подршку Министарства спољних послова и Министарства омладине и спорта Републике Србије успостављен је институционални оквир званичног избора младих представника и током претходних циклуса стечена су искуства за развој и одрживост пројекта у складу са релевантним документима УН и омладинске политике уСрбији.

Партнери пројекта су: Кровна организација младих Србије, Национална асоцијација канцеларија за младе и ОПЕНС.

Изабрани млади представници Републике Србије на заседањима у УН у које су укључени млади, обављаће улогу на волонтерској основи, а у службеним контактима заступаће интересе Србије у УН и представљаће потребе младих у Србији. Статус младих делегата биће у нивоу саветника за питања младих, а платформу ће припремати у консултацијама са субјектима омладинске политике и у дијалогу са вршњацима широм земље, кроз учешће на различитим догађајима.

Циљ пројекта је подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза, преко изражавања интереса младих кроз улогу омладинског представника у државној делегацији у УН, као и континуирано обучавање нових младих лидера за промене.

На конкурс се могу пријавити млади од 19 до 27 година, који су држављани Републике Србије, имају активно знање енглеског језика, добро познавање омладинске политике у Србији, познавање система Уједињених нација, претходно искуство у омладинском активизму, остварен успех у образовању и ваннаставним активностима, као и друга достигнућа значајна за програм омладинских делегата у УН.

Пријављивање на јавни конкурс је до 15. јула 2021. године. Процес одабира омладинских делегата састојаће се из 3 фазе:јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних на основу апликација и интервјуи за најуспешније кандидате након тестирања. Процес избора Омладинских делегата је врло транспарентан, јер је у све три фазе укључено више од 20 младих и представника институција.

Више информација можете видети на линку: www.unaserbia.rs/youth-delegate, где се налази иAplikacija.

Можете пратити и поделити актуелне новости са званичних налога пројекта надруштвениммрежама(ознаке: #UNYouthDelegateSerbia i #OmladinskiDelegatiUN):
Facebook - https://www.facebook.com/UNYouthDelegateSerbia/;
Twitter - https://twitter.com/YouthDelegateRS;
Instagram - https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/.

За додатне информације можете контактирати на мејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ">  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или телефоне 011/322-4648 i 063/202-463.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова